Klassieke massage

 

In de klassieke massage worden technieken als strijkingen en knedingen (effleurages en petrissages) toegepast. Door de toegepaste techniek worden verharde en pijnlijke spanningsgebieden losgemaakt.

Hierdoor verbetert de doorbloeding, die zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen.

 

Sportmassage

 

Sport massage wordt uitgeoefend op gezonde personen!

Een sportmassage kan zowel ontspannend worden toegepast (in een trainingsvrije periode of na een zware inspanning) als stimulerend (voor een zware inspanning.)

Zie contra indicaties

 

Lava shell massage

 

 

Een massage met Lava Shells zorgt ervoor dat de doorbloeding in het gehele lichaam toeneemt. Dit versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Zeer verlichtend bij:

 • spanning
 • stress spier-, gewricht- en zenuwpijn
 • hoofdpijn
 • rug- en nek klachten
 • vermoeidheid

Lava Shells: voor een overheerlijke warmte- en dieptewerking voor rug, schouders, nek en armen op basis van zichzelf verwarmende lava schelpen.

De gestreepte tijgerschelp lijkt op het eerste gezicht niets bijzonders, maar heeft toch een indrukwekkende geschiedenis. Duizenden jaren lang hebben de eilandbewoners van de Filippijnen hun eigen relatie met de schelpen, omdat ze verzamelen wat ze nodig hebben als bestanddeel van hun dagelijkse dieet. De schelpen werden verzameld door duikers, waarna de diertjes (soort mossel) werden verwijderd om ze te eten. De schelpen worden door de plaatselijke eilandbewoners schoongemaakt en gesorteerd naar maat, vorm en symmetrie. een mooie manier van recyclen!

 

DE WERKING VAN DE LAVA SHELLS

 • Heeft een sterk ontgiftende werking
 • Ondersteund de afvoer van afvalstoffen
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Verhoogt de bloedcirculatie en het transport van lymfe
 • Maakt de spieren soepel
 • Verlicht stress en spanningen
 • Vergroot het gevoel van welzijn

 

CONTRA INDICATIES VOOR LAVA SHELLS

 • Hartafwijkingen
 • Trombose
 • Gezwellen
 • Koorts
 • Diabetes mellitus
 • Direct na een operatie
 • Beperkingen bij zwangerschap

 

Basische kruidenstempel massage

 

Deze massage begint met het masseren met een speciaal gemaakte olie en een basisch zout, gevolgd door de behandeling met de warme en vochtige kruidenstempels. Deze massage bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Zuren en gifstoffen worden via de huid uitgescheiden. Door de combinatie van de olie - zout massage gevolgd door de zachte stempel massage heeft deze behandeling een aangenaam peeling effect.Speciaal voor de warme kruiden stempel massage is een bijzonder huidversterkend en huidreinigend recept ontwikkeld. Zowel de warmte als de werkzame stoffen van de vochtige warme kruiden ontwikkelen een weldoende, ontspannende en reinigende werking.

Het kruidenmengsel bestaat uit:

 • Berkenbladeren (bloedreinigend)
 • Bonenkruid (krampwerend)
 • Komkommer kruid (uitscheidingsbevorderend)
 • Smeerwortel (genezend, cel opbouwend)
 • Groot hoefblad (ontstekingswerend, huidreinigend)
 • Zilverschoon (krampwerend, rustgevend)
 • Frambozenbladeren (zweetafdrijvend en ontslakkend)
 • Hopbloemen (rustgevend en ontspannend) Kervel (lost blokkades op)
 • Lavendelbloemen (rustgevend en ontspannend)
 • Rozemarijn (krampwerend, bevordert de doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop)
 • Paardenstaart (genezingsbevorderend, huidreinigend)

De volledige basische kruiden stempel massage duurt ongeveer 1 uur. Bij een ½ kruidenstempel massage wordt de achterzijde van het lichaam behandeld.

 

Kasaath hawa bedoeïenenmassage

 

Kasaath Hawa Bedoeïenenmassage

Van deze techniek heb ik tot op heden alleen de anti cellulite (paniculose) behandeling geleerd. Het overige volgt nog. Arabische naam:

Kasaath=glas
Hawa=lucht
Lucht uit glas ofwel vacuüm

 

Eeuwenoud maar toch nieuw

Eeuwenoud is deze vorm van massage. Maar eind 2005 is de ‘Kasaath Hawa’ door La Cure geïntroduceerd in Nederland. Het betreft een manier van masseren die gebezigd werd door Bedoeïenen en die een geneeskrachtige werking heeft. Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren.

Dit proces stimuleert de lymfe-, bloed- en energie- doorstroming. Stress, spierpijn en blokkades nemen voelbaar af. Het resultaat is een diepe ontspanning van lichaam en geest. Je voelt je energieker en het lichaam wordt bevrijdt van veel afvalstoffen. Kasaath Hawa is ook ideaal bij cellulite en afslankbehandelingen.

Deze Arabische massage kan zowel apart, als in combinatie met andere therapieën en massages gebruikt worden. De massage is puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak om te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Het belang van de gemeenschap wordt vooropgesteld.

 

Werking

De Kasaath Hawa is een vorm van acupunctuur die focust op de beweging van het bloed, de energie en de lichaamsvloeistoffen, zoals de lymfe- welke circuleert rond de weefsels in het lichaam. Oosterse therapieën verklaren dat pijn te maken heeft met de stagnering van deze systemen. Deze stagnatie kan weer het resultaat zijn van blessures of stress. Door de zuigkracht van de glazen cups op de huid wordt energie en bloed naar een plaats getrokken waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Kasaath Hawa werkt in op het bindweefsel van de cliënt. In het bindweefsel heerst een enorme activiteit. Voedingsstoffen uit het bloed, afvalstoffen uit de cellen, hormonen en zenuwprikkels vormen allerlei processen in het bindweefsel. De daar ontstane afvalstoffen of stofwisselingsslakken kunnen ziekteverwekkers activeren. Het afweersysteem wordt dan aangetast en beschadiging van orgaancellen is een feit. Deze verslakking zorgt ervoor dat veel chronische zieken niet of nauwelijks meer te genezen zijn.

De therapie heeft zich verder ontwikkeld om ook de meridianen van het lichaam te openen. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waar energie doorheen stroomt naar ieder deel van het lichaam, door ieder orgaan en via alle weefsels. Waarschijnlijk is deze massage de beste manier om de meridianen te openen. Bij metingen blijkt dat de massage tot ruim 10 cm (4 inch) in het weefsel dringt. Weefsels laten hun gifstoffen los, het lymfestelsel wordt geactiveerd, darmblokkades worden verholpen. Het vacuüm helpt de aderen, slagaderen en capillairen te activeren en aldus te zuiveren. Het stimuleert de huid, striae verminderen en er is verbetering van spataderen.

Kasaath Hawa is één van de beste dieptemassages die mogelijk is. (in de oosterse geneeskunde is deze methode bekend als cupping).

 

Manuele lymfe drainage (MLD) & lymfetaping

 

MLD is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoerstysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken. In tegenstelling tot veel andere vormen van massage bestaat MLD uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt welliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot.

 

Wat is lymfe?

Lymfe is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam te vinden is. Vanuit de weefsels verzamelt het zich in steeds groter wordende afvoerkanalen, de lymfebanen, die uiteindelijk uitmonden in het bloedvatstelsel. Op bepaalde plaatsen in het lymfestelsel liggen concentraties van lymfeklieren, namelijk in de oksels, de lies, de hals en in de nek. Deze concentraties zijn heel belangrijk| voor de afweerfunktie van het lichaam. Andere belangrijke functies van het lymfestelsel zijn de afvoer van een teveel aan vocht en het vervoer van afvalstoffen uit het weefsel.

MLD bevordert de afvoer van vervuilde lymfe, waardoor er plaats komt voor schone lymfe en de celstofwisseling kan verbeteren. De belasting van het lymfestelsel is groot in onze Westerse maatschappij. Gebrek aan beweging, stress, ongezonde voeding (te veel suiker, te veel vet) zorgen voor een ophoping van afvalstoffen die een ziek makende invloed kunnen hebben. Een lymfestelsel dat over belast en vervuild is kan zich onder andre uiten in chronische vermoeidheid of chronische infecties, hoofdpijn of migraine, een hoge bloeddruk, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.

 

Wanneer een MLD behandeling?

MLD biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Naast een positieve beïnvloeding van de hierboven beschreven symptomen is MLD een prima behandel methode voor en na operaties, bij kneuzingen en bij behandeling van littekens, terwijl bij spataderen verlichting van de symptomen bereikt kan worden. Ook bij de zogenaamde "rusteloze benen" kan MLD leiden tot een vermindering van de klachten. MLD kan tenslotte ook helpen ter verbetering van stuwingsklachten die samenhangen met zwangerschap (ook postnataal) en werkt ondersteunend bij verslapping van de huid en het direct daaronder liggende weefsel tengevolge van bijvoorbeeld een vermageringskuur. Een bijzondere toepassing van MLD is gelegen in de vermindering van stress. Door activering van het rustgevende deel van het zenuwstelsel (parasympaticus) kan het lichaam zich ontspannen en nieuwe krachten opdoen.

 

Hoe werkt een MLD behandeling?

Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een MLD behandeling met een zekere regelmaat plaats moeten vinden. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) kan die veriëren van meerdere malen per week tot één maal per maand. Bij langer bestaande klachten moet rekening gehouden worden met een behandelingsschema van één à twee maal per week gedurende enkele weken dat afgesloten wordt met een afbouw periode. Een MLD behandeling duurt gemiddeld 45 à 60 minuten. Het komt regelmatig voor dat cliënten tijdens de behandeling -bijna- in slaap vallen tengevolge van het rustgevende en ontspannende effect van MLD.

Lymfetaping is een aanvulling op de gewone MLD behandeling. Voor deze tapetechniek wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort tape. Deze tape kan ook ingezet worden bij littekenweefsel na bijvoorbeeld een cosmetische ingreep of na een operatie.

Er zijn ook momenten waarop MLD niet kan worden toegepast. Zie contra indicaties