Energetische massage

 

De behandeling is gericht op het zoveel mogelijk no

rmaliseren van de verschillende delen van het energetisch systeem. Ieder mens heeft energie door zijn / haar lichaam stromen (bijvoorbeeld vanuit de rechter- naar de linkerhand).

Zie het maar als een accu die heeft ook een plus en een min pool, een magneet heeft zo de noordpool (plus) en de zuidpool (min). De energie heeft een helend karakter, de energie blijft stromen tot er een evenwicht is bereikt. Het is een subtiele techniek.

 

 

Acupressuur

 

Al sinds de prehistorie weet men dat massage en aanraken pijn kan verminderen of de gezondheid gunstig kan beïnvloeden. Acupressuur is een uitvloeisel van de acupunctuur, een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur bestaat al zo'n 5000 jaar en je zou kunnen veronderstellen , dat ook sinds die tijd acupressuur behandelingen werden toegepast.

De fameuze eerste geschriften over de Chinese geneeskunde kwamen van de hand van de legendarische Gele Keizer Huang Ti en dateren uit een tijdsperiode van 200 voor Chr. tot 200 na Chr. In deze geschriften werden de acupunctuur, acupressuur, kruidengeneeskunde, moxa behandelingen en diëten besproken die een mens gezond moesten houden.

Men zegt dat de acupressuur oorspronkelijk uit India afkomstig was en via boeddhistische monniken zijn weg vond naar China, de rest van Azië en Egypte.

 

Kindermassage

 

  1. Kinderen kunnen vaak niet net als volwassenen gemasseerd worden. Daarom zijn er diverse technieken aangepast aan de leeftijd van het kind. De ouder / verzorger van het kind blijft tijdens de behandeling aanwezig in de behandelruimte.
  2. Kindermassage is echter ook een techniek omschreven door Marijke Sluijter (hoofdredacteur van Educare. Een tijdschrift met een holistische visie op opvoeding en onderwijs.)

De kindermassage is een techniek die de kinderen spelenderwijs in bijvoorbeeld een schoolse omgeving aangeleerd kan worden. Het kan toegepast worden in uiteenlopende leeftijdsgroepen van peuter tot puber. Bij kindermassage is de hoofdmoot: leren van uit een wederzijds respect met anderen om te gaan. Ieder kind (mens) heeft zijn eigen grens.

Je mag die natuurlijk ook duidelijk aangeven. Een kind dat de massage van een klasgenootje ontvangt mag duidelijk aangeven wat hij/zij wel of niet wil. Aan de andere kant is het duidelijk dat het kind dat de massage geeft, respect moet hebben voor degene die hij/zij masseert en natuurlijk wat de wensen zijn van die persoon.

Door op deze manier met elkaar om te leren gaan worden de kinderen socialer in de omgang, de band onderling wordt beter, het pestgedrag wordt minder (meestal verdwijnt het pestgedrag) en door dit betere sociale gedrag onderling worden de prestaties op school beter. In Zweden (waar deze methode op grote schaal wordt toegepast) zegt men:

"Kinderen die elkaar masseren, slaan elkaar niet".

 

Kasaath hawa bedoeïenenmassage

 

Kasaath Hawa Bedoeïenenmassage

Van deze techniek heb ik tot op heden alleen de anti cellulite (paniculose) behandeling geleerd. Het overige volgt nog. Arabische naam:

Kasaath=glas
Hawa=lucht
Lucht uit glas ofwel vacuüm

 

Eeuwenoud maar toch nieuw

Eeuwenoud is deze vorm van massage. Maar eind 2005 is de ‘Kasaath Hawa’ door La Cure geïntroduceerd in Nederland. Het betreft een manier van masseren die gebezigd werd door Bedoeïenen en die een geneeskrachtige werking heeft. Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren.

Dit proces stimuleert de lymfe-, bloed- en energie- doorstroming. Stress, spierpijn en blokkades nemen voelbaar af. Het resultaat is een diepe ontspanning van lichaam en geest. Je voelt je energieker en het lichaam wordt bevrijdt van veel afvalstoffen. Kasaath Hawa is ook ideaal bij cellulite en afslankbehandelingen.

Deze Arabische massage kan zowel apart, als in combinatie met andere therapieën en massages gebruikt worden. De massage is puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak om te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Het belang van de gemeenschap wordt vooropgesteld.

 

Werking

De Kasaath Hawa is een vorm van acupunctuur die focust op de beweging van het bloed, de energie en de lichaamsvloeistoffen, zoals de lymfe- welke circuleert rond de weefsels in het lichaam. Oosterse therapieën verklaren dat pijn te maken heeft met de stagnering van deze systemen. Deze stagnatie kan weer het resultaat zijn van blessures of stress. Door de zuigkracht van de glazen cups op de huid wordt energie en bloed naar een plaats getrokken waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Kasaath Hawa werkt in op het bindweefsel van de cliënt. In het bindweefsel heerst een enorme activiteit. Voedingsstoffen uit het bloed, afvalstoffen uit de cellen, hormonen en zenuwprikkels vormen allerlei processen in het bindweefsel. De daar ontstane afvalstoffen of stofwisselingsslakken kunnen ziekteverwekkers activeren. Het afweersysteem wordt dan aangetast en beschadiging van orgaancellen is een feit. Deze verslakking zorgt ervoor dat veel chronische zieken niet of nauwelijks meer te genezen zijn.

De therapie heeft zich verder ontwikkeld om ook de meridianen van het lichaam te openen. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waar energie doorheen stroomt naar ieder deel van het lichaam, door ieder orgaan en via alle weefsels. Waarschijnlijk is deze massage de beste manier om de meridianen te openen. Bij metingen blijkt dat de massage tot ruim 10 cm (4 inch) in het weefsel dringt. Weefsels laten hun gifstoffen los, het lymfestelsel wordt geactiveerd, darmblokkades worden verholpen. Het vacuüm helpt de aderen, slagaderen en capillairen te activeren en aldus te zuiveren. Het stimuleert de huid, striae verminderen en er is verbetering van spataderen.

Kasaath Hawa is één van de beste dieptemassages die mogelijk is. (in de oosterse geneeskunde is deze methode bekend als cupping).