Massage & Therapie

Massage kan worden beschouwd als het onderhoud van uw lichaam. Door massage verbetert de doorbloeding, afvalstoffen worden afgevoerd en u gaat zich beter ontspannen. (ideaal bijvoorbeeld voor mensen met een erg drukke / stressvolle baan)

Een auto wordt goed onderhouden. De olie wordt op tijd vervangen, er wordt regelmatig getankt en na een aantal kilometers wordt er een onderhoudsbeurt gegeven. Dat is allemaal heel normaal; het is voor het behoud van de auto. Uw lichaam is als een auto, het hoort goed behandeld en verzorgd te worden. Een goede massage hoort daarbij.

 

Therapie & Massage

Massagetherapie gaat uit van wederzijds respect en dient ter verlichting van klachten op zowel lichamelijk als geestelijk (psychisch) gebied. Massagetherapie gaat verder ook uit van een samenwerkingsverband tussen de therapeut(e) en de cliënt(e).

Bij een eerste consult wordt een groot deel van de tijd in beslag genomen door de anamnese (een kennismakingsgesprek). Tijdens deze anamnese inventariseert de therapeut (samen met u) de klachten. Het is vergelijkbaar met het gesprek dat u met een (huis)arts hebt. Het gesprek dient ook om een samenwerkingsrelatie te beginnen. Het is dan ook van belang dat u alles wat te maken heeft met de klacht(en) / gezondheidsproblemen duidelijk vertelt. Op basis van dit gesprek zal de massagetherapeut een behandelplan opstellen en met u bespreken.

Bij een goede samenwerking vanuit wederzijds respect zal er zeker verlichting / verbetering van de klacht(en) optreden. De therapie die wordt toegepast is per persoon verschillend. Alle klachten zijn verschillend evenals de mensen die deze hebben.

 

De Therapie

Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende manieren van behandeling. De voorkeur van Yvonne gaat er bijvoorbeeld naar uit om eerst de pittige technieken (zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage) te gebruiken en op het einde van de behandeling de huid weer wat rust te geven door middel van een holistische massage.

Een behandeling kan variëren van 30 minuten (Manuele Lymfe Drainage) tot ongeveer 1½ uur. (afhankelijk van de gewenste massage)

Een therapeutische behandeling zal afhankelijk van de klacht variëren van 20 minuten tot 1 uur. (de eerste behandeling is inclusief anamnese. de consultprijs hangt af van de tijd die nodig is geweest voor deze eerste behandeling; voor ca. 45 minuten wordt het korte consult* berekend en voor 1uur een lang consult*.). Na ± 4 behandelingen wordt gekeken naar het resultaat tot nu toe. Al naar gelang de bevindingen wordt de behandeling voortgezet of niet...

zie tarieven