Bindweefselmassage

 

Bindweefsel massage is een zeer effectieve vorm van reflex zone therapie. De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld door E. Dicke en H. Teirich Leube. Een mechanische prikkel wordt aan de huid toegediend middels de verschillende bindweefsel technieken. Deze prikkel stimuleert bepaalde zenuw uiteinden gelegen in huid en bindweefsel.

De massage heeft effect op bepaalde spiergroepen, gewrichten of orgaan systemen welke in wisselwerking staan met het gestimuleerde huid deel.

Bindweefsel wordt in de Engelse taal Connective Tissue genoemd in het Nederlands vertaald als verbindingsweefsel. Dit geeft goed aan welke functie het bindweefsel heeft. In het bindweefsel worden al onze levens functies met elkaar verbonden en onderling gereguleerd.

 

Voetreflexmassage

 

Voetreflexologie is een oude geneeswijze die al voor de jaartelling bekend was bij de Egyptenaren en de Chinezen. Dr. Fitzgerald heeft het sinds begin 1900 verder ontwikkeld en het naar de westerse wereld gebracht. Door het bewerken van de (reflex) punten op de voet, die in contact staan met organen en orgaan systemen, wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

 

Mobilisaties / oscillaties

 

Door middel van mobilisaties en oscillaties is het mogelijk iets directer op het osteotoom (botten) te werken, met bepaalde mobilisatie technieken wordt via de gewrichten een ontspannende invloed uitgeoefend op het vegetatieve zenuwstelsel.

De oscillaties en milde mobilisaties zijn niet te vergelijken met de manuele therapie van b ijvoorbeeld een fysiotherapeut of chiropractor.