Voeding

 

Een goede gezondheid....Doe er zelf iets aan!

Klassiek denken mensen dat dokters hun gezondheidsproblemen moeten oplossen. Zij achten het niet nodig om voor hun gezondheid zelf verantwoordelijkheid te nemen. Nochtans is een goede gezondheid slechts mogelijk door zoeken naar welzijn, preventie van ziekten en vertragen van de veroudering.

Eeuwenlang wordt voor de preventie en behandeling van kwalen de ‘apotheek van de natuur’ ingezet. De kruiden zijn de allereerste ‘experience based’ functionele voeding. Functionele voeding tracht de gezondheid te behouden en te verbeteren; granen, groenten en fruit. Het moderne concept van de orthomoleculaire geneeskunde, de goede molecule in de goede hoeveelheid op de goede plaats, is hiervan de logische voortzetting; gezonde voeding al dan niet aangevuld door voedingssuppletie.

Het is de verdienste van de biochemicus Walter Faché dat hij zijn volk de orthomoleculaire geneeskunde bijbrengt. Al jaren geeft hij cursussen waarin hij artsen en andere geïnteresseerden opleidt in de orthomoleculaire wetenschappen. Het is de verdienste van de auteurs van het boek “De revolutionaire aanpak van onze gezondheid” om deze kennis toegankelijk te maken voor een breder publiek om moeilijke begrippen als vrije radicalen, antioxidanten, toxinen en zuur-base-evenwicht in klare taal uit te leggen.

Yvonne heeft de basis opleiding orthomoleculaire voeding gevolgd, gebaseerd op het bovengenoemde boek. Zij kan u, indien nodig, eenvoudige adviezen geven omtrent gezonde voeding.

Wanneer een bredere aanpak van het onderdeel voeding nodig is zal zij met plezier doorverwijzen naar haar collega Marie-Noël Paijmans van de praktijk Energiek Plus Marie-Noël is gepassioneerd bezig met orthomoleculaire voeding en is daarom de aangewezen persoon met u verder te kijken naar uw voedingspatroon en u daarin te kunnen adviseren cq. begeleiden.

Quote van Marie-Noël:
Ons lichaam vervangt en repareert zichzelf continu. De energie en bouwstenen hiervoor komen onder andere tot ons via ons voedsel. In de formule 1-race is de brandstof ook optimaal uitgebalanceerd om tot de beste prestatie te komen. Een boer geeft zijn koeien alleen het beste voer om de kwaliteit van de melk zo goed mogelijk te laten zijn. De groentekweker probeert met mest en andere uitgebalanceerde voeding een zo mooi mogelijk product te laten groeien. En wij zelf? Wij eten met z’n allen een hoop rotzooi. Dit verlaagt onze belastbaarheid. Ook sporten en andere vormen van belasting geeft schade aan onze weefsels, deze weefsels bestaan uit bouwstenen. Krijgen we via onze voeding niet de juiste bouwstenen binnen, dan kan er een verzwakking van onze structuren ontstaan met klachten als gevolg. Je kunt ook geen huis bouwen van triplex boven op een heuvel waar regelmatig windkracht negen staat. U kunt van mij advies krijgen over een gezonde eetgewoonte.