Yvonne van Diessen

(03-03-1969) is getrouwd met Frans en moeder van Wessel. Na een loopbaan als administratief medewerkster en horeca medewerkster heeft ze het roer omgegooid door de dagopleiding tot massagetherapeut te volgen.

Sinds januari 2007 is ze actief in haar eigen praktijk in Berkel-Enschot; Pradána, praktijk voor natuurgerichte therapie.

In het kader van haar opleiding tot massagetherapeut is Yvonne een theoretisch en klein praktisch onderzoek gestart naar de effecten van massagetherapie bij kinderen met ADHD.

De resultaten zijn in 2006 beschreven in haar afstudeerscriptie: 'ADHD en de rol van de massagetherapeut'. (meer hierover is terug te vinden onder het kopje Hoe & Wat; Onderzoek)

Yvonne is in het bezit van het diploma ‘HBO medische basiskennis’. Hierdoor heeft zij officiële erkenning van de Stichting BATC* (Beroepen en Belangen Associatie voor Natuurgerichte Therapeuten & Consumenten).

Via deze erkenning is het mogelijk de behandeling (deels) vergoed te krijgen op de meeste aanvullende zorgpolissen. Informeer bij je zorgverzekeraar en vermeld dat het gaat om een natuurgeneeskundig consult.

 

Zij werkt volgens de vijf natuurgerichte principes:

  • Energie
  • Prikkeloverdracht
  • Drainage
  • Voeding
  • De psyche en het (on)bewust ziekmakende gedragspatroon

Zij conformeert zich aan het onafhankelijk klachten- en tuchtrecht van de Kwaliteits Beheer Natuurgerichte Therapeuten. (KBNT)